Kredi Kartına Takla Attırmak Nedir?

Kredi kartına takla attırmak günümüzde sıklıkla yapılan bir yöntemdir. Ekonomik şartlardan dolayı kredi kartı borcumuz çok fazla gelmeye başladı, bazen aldığımız maaştan bile fazla asgari ödeme geliyor bu durumda kredi sicilini bozmamak için bu borcu ödememiz gerekiyor ama nasıl?

Kredi Kartına Takla Attırma Nedir?

Eskiden herkes altın gibi değerli bir eşya alıp daha sonra da bu altını geri satarak kredi kartı limitini nakite çevirerek borcunu ödüyordu. Ancak kredi kartıyla altın alımlarına ekstra vergi ve komisyon gelmesi sebebiyle bu yolu kimse kullanmıyor. Peki böyle bir durumda neler yapabilir onu inceleyelim.

Öncelikle bu durumdan her türlü zararlı çıkacağınızı bilmelisiniz. Buradaki amaç sadece o ayki borcunu ertelemek.

Kredi Kartı Borcuna Nasıl Takla Attırılır?

  1. Öncelikle bir yakınınız nakitle bir telefon veya herhangi bir şey alacaksa bunu kendi kartınızla ödemeyi teklif ederek, ondan alacağınız parayı tekrar kredi kartına yatırarak o ayki ödemenizden kurtulabilirsiniz.
  2. Papara para yatırma seçeneklerinde kredi kartı ile para yatırma seçeneği de mevcut, bu seçeneği kullanarak komisyonla paranızı nakite çevirebilir ve parayı tekrar kredi kartınıza yatırarak o ayki borcunuzu öteleyebilirsiniz.
  3. Kredi kartı limitiniz varsa nakit avans çekebilir ve çektiğiniz nakit avansı tekrar kredi kartına yatırarak borcunuzu ödeyebilirsiniz.
  4. Örneğin sizin 10.000 TL’niz var kartınızın borcu 20.000 TL. Bu durumda 10 bin TL yatırıp, daha sonra yatırdığınız 10 bin TL’yi geri çekip tekrar kredi kartına yatırarak o ayki kredi kartı borcunuzu erteleyebilirsiniz.

Bahsettiğim yöntemler tamamen çaresiz kalan kişiler tarafından kullanılan yöntemlerdir. Bu durum sizi ekonomik olarak yıpratır ve yüksek faizler ödemek zorunda kalabilirsiniz. Yani bu yolla sadece o ayki borcunu erteleyebilirsiniz, size bir artısı olmaz.

Bu durumu yaşamak inanılmaz kötü ve şu anda ülkede bu halde olan binlerce insan var. Kredi kartı kullanmamanızı ve tez zamanda borcunuzu kapatmanızı tavsiye ederim. Eğer kullanacaksanız bile limitiniz çok az ve sınırlı olsun.

Kredi Kartına Takla Attırma Nedir?

Kredi kartı patlamış durumda olan yani limiti dahi olmayanlar lütfen ilgili bankayı arayıp borcu yapılandırmasını talep etsin. Borcu borçla kapatmak için kredi kullanmak gibi bir hataya düşmeyin. Kredi borcu da sonradan ekstradan üzerinize yük olarak kalacak ve gelecekte daha zor günler geçirmenize neden olacaktır.

Bankalar size fazla limit verebilir, nasıl, ne şekilde ödeyeceksin diye düşünmez. Yüksek limitli kredi kartlarını asla kullanmayın. Limit dursun ilerde lazım olur şeklinde düşünenler de vardır elbet, ancak böyle olmuyor o limiti bir gün kullanıyorsun ve borçlarla cebelleşmek zorunda kalabiliyorsun.

Kredi Kartı

Borçluluk durumu önce kendinizi psikolojik olarak yıpratacak, daha sonra da ailenizle aranızı bozacaktır. Bir an önce borcunuzu kapatmaya çalışın lütfen.

Herkese bol kazançlar dilerim.

İlginizi çekebilir: Kredi Kartı Gecikmeye Girerse Ne Olur?

Kredi Kartı Borcu En Fazla Kaç Ay Ödenmezse İcra Gelir?

Kredi kartı borcunun ödenmeme süresi ve icra işlemi başlatılması konusu, ülkelere ve yasal düzenlemelere göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak konuşmak gerekirse, bir kredi kartı borcunun ödenmeme süresi ve icra işlemi için gerekli adımlar ülkenin yasal düzenlemelerine ve kredi kartı şirketinin politikalarına bağlıdır.

Birçok ülkede, kredi kartı borcunun ödenmeme süresi genellikle 90 gün ile 180 gün arasında değişir. Borcun ödenmemesi durumunda kredi kartı şirketi genellikle, gecikme faizleri ve gecikme ücretleri gibi ek masraflar ekler ve borçluya ödeme yapması için bildirimler gönderir. Ancak, borcun ödenmeme süresi ve icra işlemi başlatılması süreci hakkında kesin bilgi almak için, ilgili ülkenin yasal düzenlemelerini ve kredi kartı sözleşmelerini incelemek önemlidir. Bu nedenle, spesifik bir ülke veya bölge için geçerli olan yasalara ve düzenlemelere danışmak en doğrusu olacaktır.

Not: Bu makale tamamen bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Bu işlemlerinin yasalarımıza aykırı olup, olmadığını araştırmanızı tavsiye ederim. Sorumluluk herkesin kendisine aittir.

Yorum yapın