Oto Yıkama Dükkanı Açma Maliyeti ve Kâr Marjı

Oto yıkama dükkanı açma maliyeti ve kâr marjı, oto yıkama aylık ne kadar kazandırır, oto yıkama dükkanı açmak için gereken sermaye.

Otomobili olan herkesin en kötü haftada bir veya iki haftada bir uğradığı yerlerden birisi de oto yıkama diğer adıyla oto kuaförlerdir. İş fikri olarak herkesin aklına mutlaka oto yıkama açsak ne kadar kazanır gibi fikirler gelmiş ve hesap kitap yapmışlığımız vardır.

Kimi zaman akaryakıt istasyonlarında 25-50 TL ile otomatlardan köpük, su tutarak ne kadar aracımızı yıkamaya çalışsak da oto kuafördeki gibi temiz olmuyor su ve sabun izleri kalabiliyor, ayrıca bu yöntemle aracımızın sadece dışını yıkayabiliyoruz ve birkaç gün sonra yine oto yıkama dükkanının yolunu tutuyoruz. Yani oto kuaförüler vazgeçilmezimiz haline gelmiş durumda. Lafı çok uzatmadan oto yıkama işini detaylıca inceleyelim, oto yıkama dükkânı ne kadar kazanır, dükkân açmak için ne kadar para gerekir gibi sorularınıza cevap vereceğiz. Öncelikle dükkan açma maliyetini detaylandıralım.

Oto Yıkama Dükkanı Açma

Oto yıkama dükkânı açmanın maliyeti 2024

Oto kuaför/ yıkama dükkanı açmak için öncelikle düz ayak işlek bir konumda geniş bir dükkan veya bir arsa kiralamamız gerekmektedir. Kira ücretleri son zamanlarda artmış olsa da bütçemize göre uygun bir dükkan bulmanız gerekmektedir. Kısıtlı bütçeye sahipseniz sokak arasında bir dükkan da kiralayabilirsiniz. Bana göre sokak arasında dükkan açmak daha mantıklı çünkü artık devir teknoloji devri, oto kuaför arayan kişiler genelde Google Haritalar gibi yerlerden en yakın oto yıkamaya bakarak, orada yapılan yorumlara da bakarak dükkanınıza geliyor.

Dükkan bulduktan sonra orayı oto yıkamaya göre dizayn ettirmeniz gerekmektedir. Örneğin fayans ve su tesisatını yaptırmalısınız, tadilat ücretlerini dükkan sahibi karşılamaz. Tadilat işlemlerinden sonra alınması gereken malzemeleri paket halinde alırsanız uygun fiyata gelir. Yapılacak işlemleri ve fiyatlandırmalarını aşağıda maddeler halinde belirttim. Bu fiyatlar 2024 Şubat ayı fiyatları baz alınarak hesaplanmıştır.

Dükkan kirası ortalama: 12500 TL

Fayans alımı ve işçilik ücreti ortalama: 20.000 TL

Personel çalıştıracaksanız (1 işçi, asgari ücret + SGK masrafları: 20.002,50 TL

Temizlik ve kimyasal malzemeler: 10.000 TL

Oto kuaför için gerekli ekipmanlar ve maliyetleri: 100.000 TL

  • Soğuk yıkama tankı (200 bar)
  • Köpük tankı (100 litre)
  • Süpürge
  • Koltuk yıkama makinası
  • Kompresör
  • Kurutma makinası (Ahtapot makinası)
  • Bez sıkma aparatı
  • Detay temizlik tabancası
  • Polisaj
  • Silme bezleri
  • Plastik püskürtme aparatları

Dükkan açmak için toplam maliyet: 162.500 TL

Oto Yıkama Dükkânı Açmanın Maliyeti ve Kâr Marjı

Oto yıkama dükkanı ne kadar kazandırır?

Oto yıkama da en önemli şeylerden bir tanesi de işinizi temiz ve titiz yapmanızdan geçiyor. Kimse memnun kalmadığı bir yere bir daha araç yıkatmaz. Bu sebeple günlük veya aylık kazancınız sizin veya işçinizin performansından geçmektedir.

Bir oto kuaför dükkanı bir otomobili iç dış yıkamak için 250 TL ücret talep etmektedir. Minibüs, arazi arabaları vb. araçlar için daha yüksek fiyatlar talep edilmektedir. Kimi zaman ekstra uygulamalar, pasta cila, cilalı yıkama gibi işlemler yapılmaktadır. Ekstra işlemlerin kâr oranının daha yüksek olması sebebiyle direkt gelirinizi arttırmaktadır.

Bir semtte ufak bir dükkanı olan bir oto yıkamacının kazancını ortalama alarak oto yıkama dükkanı açarak ne kadar kazanabilirim diyenlerin sorusunu cevaplandıralım.

Bir haftalık kazanç hesaplaması (En düşük araç sayısı ve en düşük ücret baz alınarak hesaplanmıştır.)

Günlük ortalama 10, haftada 70 araç iç dış yıkama ücreti: 17.500 TL

Haftada 2 pasta cila uygulaması: 6000 TL

Haftada 1 koltuk yıkama, kaput yıkama vs. işlemler: 1000 TL

Haftalık toplam kazanç: 24.500 TL

Aylık toplam kazanç: 98.000 TL

Kira, temizlik malzemeleri, su, elektrik ve personel giderlerinizi düştükten sonra iyi oranda bir gelir edebilirsiniz. Biz en düşük araç sayısından hesaplamamızı yaptık, siz daha fazla araç yıkayarak gelirinizi katlayabilirsiniz.

Yaz aylarında pasta cila ve yıkama işi daha fazla olduğundan kâr marjınız kış aylarına göre artabilmektedir. Ancak oto yıkama işinden zarar etme ihtimaliniz çok düşüktür. Eğer severek yapacağınızı düşünüyorsanız ve kendi kendinizin patronu olmak istiyorsanız tercihleriniz arasında oto yıkama dükkanı açmayı koyabilirsiniz.

Bir önceki makalemiz de Opet Bayilik Açma konusunda bilgiler vermiştik.

Fikirlerinizi veya sorularınızı yorum yazarak belirtebilirsiniz. Herkese hayırlı bol kazançlar dileriz.

“Oto Yıkama Dükkanı Açma Maliyeti ve Kâr Marjı” üzerine 7 yorum
  1. Dükkanın kiralanması açması derken bir de onun çalışma zamanları var çok fazla masraf sizin de makalenizi belirttiğiniz gibi

    Yanıtla
  2. Oto yıkama açma maliyeti ne kadar detaylı ve en iyi şekilde bilgisini vermişsiniz tam bir fikir sahibi oldum

    Yanıtla
  3. Oto yıkama ücretleri uçtu bir araba 200 TL ye yıkanıyor en az iyi bir muhitteyse 300-400 TL den aşağı değil bu işte çok iyi para var.

    Yanıtla
  4. Oto yıkama açmak bence oldukça kârlı ola bileceğini gösteriyor makale değerlendirmek akıllıca alacaktır

    Yanıtla
  5. Oto yıkama yeri açmayı düşünenler için baya detaylı bir şekilde bilgi verilmiş. Bende düşünemedim değil. Bu bilgiler başlangıç için oldukça faydalı.

    Yanıtla
Yorum yapın