Araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

Araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler, araç kiralarken nelere dikkat edilmeli, kiralık araç ile kaza yapılırsa ne olur. En uygun kiralık araç bulma yöntemleri.

Araç fiyatlarının çok fazla zamlanmasıyla birlikte orta gelirli bireyler için günümüzde araç almak artık imkansız hale gelmiş durumda. Her geçen gün zamlanan araçları almak hayal oldu gibi. Zaman zaman her insana acil araç lazım olabiliyor. Böyle durumlarda mecburen araç kiralamak zorunda kalabiliyoruz. Peki araç kiralarken nelere dikkat etmeliyiz? Kaza yaparsak ne olur vb. bir çok sorularınızı cevaplandıracağız. İşte araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler;

Araç kiralarken nelere dikkat edilmelidir?

Araç kiralarken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan birisi de size verilecek aracın fotoğraflarını veya videosunu çekmeniz olacaktır.

Oto kiralama firmaları genelde AVM otoparkları gibi yetersiz aydınlatması olan alanlarda olduğu için araç başına geldiğiniz de aracı ışık altına çekerek mutlaka aracın içinin ve dışının fotoğraflarını çekin. Yetersiz aydınlatması olan yerlerde bazı vuruk ve çizikler belli olmayabiliyor, fotoğraflarda da çizikler bazı vuruklar gözükmeyebiliyor. Araç gösterge panelini de çekmenizi tavsiye ederim, çünkü bazen arıza lambası yanan bir araç kiralayabiliyorlar, araç teslimi sırasında sizi sorumlu tutabilirler.

Lastikleri kontrol edin, ayrıca bagaj kapağını açarak stepnenin yerinde olup olmadığına bakınız.

Araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler

Kiralık araç ile kaza yapılırsa ne olur?

Kiralık araç ile kaza yapılırsa hasarı kim karşılar, en çok sorulan sorulardan bir tanesidir. Kaza herkesin başına gelebilir, kaza anında yapmanız gereken ilk şeylerden birisi polis çağırmanız. Araç kiralama firmalarına farklı kasko yaptıkları için polis tutanağı olan kazaları kasko karşılar ancak polis tutanağı tutmazsanız hasar bedelini sizden tahsil edebilirler.

Polis çağırdıktan sonra aracı kiraladığınız firmayı arayarak bilgi vermeniz gerekmektedir.

Son olarak polis tutanağı tutsanız bile cam kırılması ve lastik patlamasını kasko karşılamaz. Araç kiralama firmaları bu hususu araç kiralarken belirtirler ve bunun için 75-150 TL arasında bir ücret karşılığında ek kasko yaptırmanızı talep ederler. Bu kasko tipini yaptırıp yaptırmamak sizin tercihinize bağlıdır.

Kiralık araç ile kaza yapılırsa ne olur?

En uygun kiralık araç bulma yöntemleri

Öncelikle araç kiralarken ne kadar yol gideceğinize bağlı olarak farklı araç kiralama yöntemlerinden bahsedeceğim.

Örnek olarak İstanbul Bakırköy’den İstanbul Havalimanı’na gidip oradan da uçakla seyahat edecekseniz sizin için en uygun araç kiralama yöntemleri TikTak, Getir Araç, Moov gibi firmaları kullanarak saatlik araç kiralamanız daha mantıklı olacaktır, aracı Bakırköy’den alıp İstanbul Havalimanı otoparklarına ücretsiz olarak park edebilir ve araç kiralamanızı mobil uygulama üzerinden sonlandırabilirsiniz. Böylelikle tasarruflu bir araç kiralamış olacaksınız. Aynı şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı’na gitmek için de bahsettiğim firmalar üzerinden kiralama yapabilirsiniz. Kısacası kısa süreli kiralamalar için bu yöntem çok uyguna gelir.

Günlük araç kiralayacaksanız öncelikle Yolcu360‘ın web sitesine giriniz ve tarih saat aralığını seçerek arama yapınız, filtrelerden en ucuzdan pahalıya sekmesinden filtreleme yaptıktan sonra araçlar listelenecektir. Bu adımda sonra çıkan en ucuz firma örnek veriyorum Budget Oto, 4 günlük kira ücreti olarak size 2000 TL teklif verdi. Öncelikle Budget Oto’nun resmi sitesine girerek aynı tarih aralığını tekrar sorgulayın orada daha ucuz fiyat çıkarsa oradan kiralayın, Yolcu360’da ucuzsa oradan kiralayın. Bazı durumlarda aracı firma bazı durumlarda da ana firma kampanya yaptığı için ikisinden bir tanesinin arasında %40 kadar fark olabiliyor.

Bazı firmalar ilk araç kiralamaya özel %25 indirim yapabiliyor. Firmaların kendi web sitelerinde bulunan kampanyalara da bakmanızı tavsiye ederim.

Araç kiralarken dikkat edilmesi gerekenler, başlıklı yazımızın faydalı olmasını umarız. Sorularınız varsa lütfen yorum olarak belirtin mutlaka dönüş yapılacaktır.

Bir önceki makalemiz de “Kurumsal Mail Nasıl Yazılır” konusu bilgiler vermiştik.

Yorum yapın

3